Bogprojekt “Jyllands Kyster”

Bogprojekt Jyllands Kyster Demo Vi elsker landskaber!

Et af de helt klassiske motiver i landskabsfoto er solnedgangen over havet. Så klassisk, at det nærmest er en kliché.
Ikke desto mindre er kystlandskaber noget af det mest inspirerende, synes vi. Her kan man fange alle lysets nuancer, og variationen i landskabet omkring kysten er enorm!

Særligt har det gjort indtryk på os på vores landskabsture, hvor stor en forskel, der er i kystlandskaberne her i vores egen lille plet af verden: “Jylland mellem tvende have”! Geografisk fylder Jylland så uendelig lidt i det store verdenskort. Et kik på globussens mikroskopiske Danmarks-plet afslører på ingen måde, at der skulle være noget at komme efter fra øst til vest. Men det er der!
Alopex Media holder selv til i det vestjyske, og vi elsker det barske Vesterhav, de flade endeløse strande og de høje klitter med tilhørende marehalm og klithedelandskaber. Men vi er også vilde med de østjyske træk; de venlige runde former, som istiden har modeleret i landskabet. Strande med træer helt ned til vandet! Med græssende køer, skinnende hvide skrænter og badebroer, der kan stå i vandet året rundt uden at blive kvast af vrede bølger.

Vi synes, det er fantastisk, man kan kan opleve et så forskelligartet land på så lille en plet. Det vil vi gerne vise frem gennem en hel række fine-art landskabsfotografier.
Derfor er vi netop nu i gang med et bogprojekt – det er den, du kan se et demo-billede af øverst.
Bogen har arbejdstitlen “Jyllands Kyster,” og i den vil vi tage dig med på en tur hele vejen rundt om Jylland. Vi vil vise dig det storslåede Vadehav i det sønderjyske, de vestjyske klitter, havene der smelter sammen på Grenen og de mildere østjyske sandstrande.

Bogen er en foto-båren bog, der både viser noget af det flotteste af Danmarks natur og samtidig vil være en oplevelse af dansk landskabsfoto-kunst. Det bliver en fortælling i billeder og lidt tekst, der tager dig med rundt i stemningerne langs den jyske vestkyst, i det landskab som først istiden har skabt, men som nu menneskene råder over.

Vi håber, du har lyst at læse og se med, når bogen udkommer på Forlaget Vita. Vi forventer, det sker i løbet af 2016-2017.

Indtil da kan du følge med bag kulisserne i vores arbejde med bogen her på bloggen under kategorien “Bag om bogprojektet “Jyllands Kyster””.
Læs fx om:
Hvordan første billede fra Vadehavet blev til trods tåge.
Sandets rasen over Skagen under billederne af Grenen og Rubjerg Knude Fyr.
Fotodøgnrytmen på en foto-tur i sommerhalvåret – her til Djursland for at fotografere til bogen

Tip os!
Bor du selv verdens skønneste sted tæt ved den jyske kyst? Så skriv gerne til os med et praj om en oplagt fotomulighed!
Det kan du gøre på mailadressen: postmaster@alopexmedia.com (skriv gerne Jyllands Kyster i emnelinjen på din mail).
Vi er taknemmelige for din hjælp og inspiration.