Et kig i landskabstasken

I dette klip fortæller naturfotograf Mikkel Jezequel fra Alopex Media lidt om, hvilket udstyr og hvilke kamerafunktioner han bruger allermest i sit arbejde med landskabsfotos.

Det foretrukne kamera til landskabsfotos er Nikon D800, som også er det, der bruges i denne video. Landskabstasken pakkes heller aldrig uden graduerede ND-filtre fra Lee Filters. De er uundværlige, når man vil undgå at himlen enten bliver for mørk eller så lys, at den brænder ud på billedet. Har du forstand på filtre, kan du lave dit billede præcis som du vil have det på stedet og slipper for at redigere i photoshop!

De fleste af Mikkel Jezequels landskabsfoto bliver taget med et PCE-objektiv. Kender du ikke sådan en fætter? Så kan du se den i videoen. Her hører du også, hvad den lille knap  med navnet “Mup” skal bruges til, og hvorfor en trådudløser er et must!

I videoen nævnes bogprojektet “Jyllands Kyster”, det lille klip her er nemlig lavet, mens vi venter på det rigtige lys til et billede til bogen. Vil du læse mere om det projekt så klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *