Sådan beskytter du dit kamera mod vind og vejr

Det er blevet efterår, snart kommer vinteren, og elementernes rasen tager til.

Så må det være på tide at gemme kameraet væk i ly for regn, sne og kulde!

Men nej nej, slet ikke! Kameraudstyr er faktisk mere robust, end de fleste tror. Man kan finde adskillige crazy tests på nettet, der viser, hvor meget kulde og hvor meget vand dit kamera kan tåle.

Men nu er der jo ingen grund til at udfordre skæbnen, så man kan ligeså godt passe så godt på sit udstyr som muligt. Her får du et godt tip.

Som naturfotograf er man ude i al slags vejr. – Måske husker du billederne af kronhjortene i silende regn fra et tidligere indlæg? (Ellers kan du se det her.)
Den slags er man ude i ofte. Vi har været på makro-ture her i firmaet, hvor vejret har været fint, men hvor der pludselig er kommet et byge, der sagde spar to midt i det hele, og den ene måtte holde en paraply over den snog eller det firben, der var under linsen. Den slags sker.

Måske har du lovet at tage billeder af din søn eller datters fodboldkamp, og på dagen står det ned! Måske var vejret fint, da du tog af sted, men udviklede sig til en sand snestorm.

Så er det bare på med din Lens Coat – en vandtæt beskyttelseskappe til kamera og objektiv. Lens coats kan fås til alle størrelse objektiver. Den fylder ikke så meget, når den er klappet sammen, og når den er på, er der et smart ærme, man kan stikke hånden ind i, så man stadig kan betjene kameraet.

Lens coat på en 600 mmLens Coat med udslået ærme til betjening af kameraLens Coat pakket sammen i praktisk pose

Du finder dem lige her: http://www.lenscoat.com/index.php

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *